Alustariippumaton Flutter tuo ohjelmistokehitykseen useita etuja

Flutter tuo ohjelmistokehitykseen useita etuja

Invenco on jo jonkin aikaa käyttänyt ohjelmistokehitystyössään aktiivisesti Googlen kehittämää Flutter-ohjelmistokehityspakettia. Siihen on syynsä.

Flutter on Googlen vuonna 2017 luoma alustariippumaton avoimen lähdekoodin käyttöliittymäohjelmistojen ohjelmistokehityspaketti eli SDK, software development kit. Sitä käytetään eri alustojen sovellusten kehittämiseen yhdestä koodikannasta Androidille, iOS:lle, Linuxille, macOS:lle, Windowsille, Googlen käyttöjärjestelmä Fuchsialle ja webille.

Flutteria on hyödynnetty erityisesti mobiilisovellusten tekemiseen, mutta se soveltuu myös selainpohjaisten web-sovellusten toteuttamiseen.

Flutterin ohjelmointikieli on Googlen kehittämä Dart, joka on olio-orientoitunut päätelaitteille suunniteltu ohjelmointikieli. Se muistuttaa esimerkiksi Java- ja C# -ohjelmointikieliä ja on kehitetty erityisesti mobiilisovellusten kehittämistä silmällä pitäen. Dart kääntyy laitteen natiivikielelle ja on erittäin joustava ja tehokas kieli.

Flutteria käyttävät jo lukuisat suuret brändit, mutta kehittäjäystävällisyytensä vuoksi se soveltuu myös kevyempiin toteutuksiin ja pienemmille organisaatioille.

Flutterin hyödyt

Flutterin ehdottomasti suurin etu piilee sen vain yhden lähdekoodin hyödyntämisen mahdollisuudessa. Sen avulla on siis mahdollista luoda sovelluksia mobiilille, työpöydille ja verkkoselaimille yhdellä koodipohjalla. Tällöin yhdellä koodipohjalla ohjelmistot toimivat kaikilla näillä alustoilla. Tämä taas tarkoittaa tuottavampaa ja edullisempaa ohjelmistokehitystä.

Flutterissa hyödynnetään sen omia widgettejä eli pienoisohjelmia, ja kehittäjät voivat luoda myös omia widgettejään. Flutterin ympärille on syntynyt siten aktiivinen ekosysteemi ja kehittäjäverkosto, joka takaa kehityspaketin edistymisen entistäkin monipuolisemmaksi työvälineeksi. Myös Flutterin avoin lähdekoodi edesauttaa aktiivisen kehittäjäyhteisön kasvua.

Joustava Dart-ohjelmointikieli ja sen omat widgetit mahdollistavat myös paremman ohjelmiston suorituskyvyn. Niiden ansioista ohjelmiston tarve kommunikoida sovelluksen ja alustan välillä vähenee.

Omat widgetit tarkoittavat myös sitä, ettei ohjelmiston tarvitse hakea käyttöjärjestelmältä tämän omia vastaavia widgettejä. Sen ansiosta eri käyttöjärjestelmien yhteensopivuushaasteet ovat pienempiä.

Ei pidä myöskään väheksyä Flutterin laajaa dokumentaatiota ja sen takana olevan teknojättiyhtiö Googlen tukea sen kehittämiselle. Kun taustalla on suuren ja kannattavan yhtiön tuki, on ohjelmiston tulevaisuus ja kehittyminen turvatumpaa kuin pienemmän toimijan ratkaisussa.

Invencon Flutter-osaaminen

Invencolta löytyy vankkaa ohjelmistokehitysosaamista, ja Flutter on ollut Invencon osaajilla aktiivisessa käytössä jo usean vuoden ajan.

Yksi keskeisimpiä Invencon Flutterilla tekemiä sovelluksia on suosittu työvuorosuunnittelusovellus Vuoro. Mobiilisovellus on saatavissa Google Playn kaupasta ja Applen App Storesta. Mobiilisovelluksella käyttäjä näkee kätevästi omat työvuoronsa ja pystyy laittamaan vuoro- ja lomatoiveet työvuorojen suunnittelijalle. Tehdyt tunnit ja poissaolot kirjataan sillä myös käden käänteessä.

Flutterilla tehtävään kehitystyöhön Invenco yhdistää myös laajaa tekoälyosaamistaan. Invenco on esimerkiksi mukana projektissa, jossa hyödynnetään Flutteria ja Tensorflow-tekoälymallia liikeratojen kuvaamisessa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan organisaatiosi kehitystarpeista lisää.

Jaa

Ota yhteyttä

Jorma Erkkilä profiilikuva