Ajan ilmiöitä analytiikasta – Invencon podcast 2.11.2021: tietovarastot ja integrointi

Invenco podcast vieraana Tommi Lahikainen

Tietovarastohankkeet ja data-integraatiot ovat kuuluneet Invencon ydinosaamiseen alusta lähtien. Tämänkertaisessa podcastissamme onkin mielenkiintoista kuulla Planning ja Analytics -tiimimme vetäjän Tommi Lahikaisen ajatuksia tämän päivän tietovarasto- ja integraatiohankkeista.

Tommi mm. suosii toimitukseen iterointimallia, joka mahdollistaa, että asiakas saadaan mukaan prosessiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Tietovaraston avulla saatetaan data järkevään muotoon, joten käyttötarkoitus on hyvä olla kirkas  alkumetreistä lähtien. On hyvä pohtia, onko tietovarastointi itsessään tärkeää, vai onko se ennemminkin väline päästä tiedon kanssa eteenpäin. Millainen merkitys on lähdejärjestelmien masterdatan laadulla? Miten testataan tietovarasto ja tiedon oikeellisuus?

On hyvä muistaa, että tietovarasto on ennen kaikkea liiketoiminnan käsitteiden mallintamista. Jos osataan hyödyntää käytössä olevia välineitä, saadaan tehokas ja helposti ylläpidettävä tietovarasto.

Uusimmassa podcastissamme Sakari Pitkäsalo ja Tommi Lahikainen keskustelevat tietovarastoista ja integraatioista.

Kuuntele podcast tästä:

 

Ajan ilmiöitä analytiikasta – Invencon podcast -sarja

Kuinka parannat liiketoimintaa raportoinnin avulla ja miten löydät nykypäivän runsaasta tarjonnasta parhaimman ja kustannustehokkaimman raportointiratkaisun yrityksesi tarpeisiin?

Invencon podcast-sarjassa Ajan ilmiöitä analytiikasta Sakari Pitkäsalo pureutuu vaihtuvien vieraiden kanssa datan ja analytiikan maailmaan. Sukella kanssamme pintaa syvemmälle.

Ajan ilmiöitä analytiikasta -podcast

Pääset sukeltamaan kanssamme ääniaalloille myös Soundcloudissa ja Spotifyssa – ota meidät seurantaan:

SoundcloudSpotify

Kuuntele aiemmat podcastimme:

Mikko Lähdeaho keskustelemassa devauksesta, arkkitehtuurista sekä data sciencesta

Master Datasta keskustelemassa Nokian Renkaiden Joonas Julkunen

Jatkuvat palvelut – mitä se on?

Raportointia palveluna

Jaa

Ota yhteyttä